Taustaa

Tänne ajattelin kirjoittaa taustaa noin kolmen vuoden ajalta. Tiivistettynä tietenkin. Taustalla on viisi perättäistä keskenmenoa komplikaatioineen, tutkimuksia, joista ei ole löytynyt syytä keskenmenoihin, kipua ja surua. Palaan myöhemmin.


Minä

Kerron tässä lyhyesti keskenmenoista. Tulin raskaaksi ensimmäisellä yrityksellä loppuvuodesta 2009. Keskeytynyt keskenmeno todettiin tammikuussa 2010 (6+6). Komplikaationa kaavinnasta sairastuin verenmyrkytykseen. Olin poissa töistä yhteensä kuukauden. Seuraavan positiivisen raskaustestin tein toukokuun lopussa 2010. Tuloksena epätäydellinen keskenmeno viikolla 5-6. Lokakuussa 2010 käynnistettiin ns. perustutkimukset. Syytä ei löydetty.
Kolmas raskaus todettiin tammikuussa 2011. Tällä kertaa kävimme useaan otteeseen ultrassa, koska sykettä ei tuntunut löytyvän. Helmikuussa raskaus todettiin keskeytyneeksi (6+2). Neljäs positiivinen testitulos oli marraskuussa 2011, kyseessä oli ns. biokemiallinen raskaus.
Tammikuussa 2012 kävimme Väestöliiton lääkärillä. Maaliskuussa olin jälleen raskaana, käytössä oli Lugesteronit. Raskausviikolla 7+5 kaikki oli vielä hyvin. Silloin oli maaliskuun 22. päivä. Huhtikuun 11. päivänä sykettä ei enää löytynyt. Keskeytyneen keskenmenon komplikaationa sain jälleen verenmyrkytyksen.
Viimeisen keskenmenon tutkimuksissa havaittiin "sivulöydöksenä" endometrioosia. Sain lähetteen Naistenklinikalle. Olen nyt jonossa vatsaontelon ja kohdun tähystykseen. Emme pääse hormoniklinikalle, kaikki tutkimukset on tehty. Lääkäri sanoi, että endometrioosi ei aiheuta keskenmenoja. 


Miksi

Seuraan aktiivisesti blogeja, jotka käsittelevät muotia ja elämäntyylejä. Kuluneen kolmen vuoden aikana olen yrittänyt hakea lohtua ja tietoa netistä. Huomasin, että kohtalotovereita on jonkin verran. Suurin osa keskusteluista oli kuitenkin vuosien takaa. Kirjoitan tänne ajatuksiani muutamastakin eri syystä. Toivon, että joku samojen asioiden kanssa elävä löytäisi tänne ja saisi tietää, että ei ole yksin. Lisäksi halusin paikan, jonne purkaa ajatuksia, toiveita ja pelkoja.

Kommentteihin saa laittaa kysymyksiä koskien kaikkea kirjoittamaani. Vastaan kykyjeni mukaan. Mietin myös lähtisinkö kertomaan keskenmenoista tarkemmin. Mutta tässä vaiheessa en siihen ryhtynyt.

4 kommenttia:

 1. Uskon että tosiaan kun ihminen on noin pitkän prosessin ja noin paljon valmis tekemään saadakseen itse lapsen, on niin myös tarkoitettu. Toivon sydämmestäni että teidän kahden suunnitelmat niin tällä kuin muillakin elämän saroilla toteutuu. Hirveästi tsemppiä ja jaksamista teille pitkään prosessiin.!!:)

  T. Neiti 19v

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kommenttisi lämmittää mieltä ja nostaa kyyneleet silmiin. Kaikkea hyvää myös sinulle :)

   Poista
 2. Hei,

  Meilläkin on paperit Bulgarian jonossa ja odotus on pidempääkin pidempää... Voimia tarvitaan! Kiitos blogistasi, minun on hyvin helppo eläytyä siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Blogin päivittäminen on jäänyt, kun en oikein tiedä mitä tänne voisi kirjoittaa. Odotamme edelleen.....

   Poista

Lapsiesitys

 Lapsiesitys, katsomismatka ja hakumatka Blogi on ollut hiljainen pitkän ajan. Arki on vienyt mennessään ja vapaa-aikaa ei oikeastaan ole ju...