sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Stressiä pukkasi

Pari viikkoa on vierähtänyt papereita kasaten. On tilattu, kerätty, kirjoitettu, kuvattu, etsitty kuvia, käyty lääkärissä jnejne.... Nyt alkaa vihdoin helpottaa. Paperit ovat notarisoitavana ja kuva-albumi tilattu. 
Emme odottaneet lupaa vielä moneen kuukauteen, joten oikeiden kuvien löytäminen tuotti ehkä eniten harmaita hiuksia. Bulgariassa pidetään kuvista tehdyistä albumeista (esim. Ifolor), joten sellaisen väsäsimme. Miehelle suuri kiitos, hän oli tässä hommassa päätirehtööri. Vielä käymme läpi Bulgarian SN-listan. Sitten olisi paketti kasassa.
Seuraavaksi vuorossa remonttia ja muutto!7 kommenttia:

 1. Mahtavaa, jännittävää. Onnittelut taas yhden etapin saavuttamisesta, pian. -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa, kun asiat menevät eteenpäin. Edessä onkin sitten hiljaisempaa odottelua....

   Poista
 2. Hei! Olen/olemme myös adoptioprosessin alkutaipaleella (3. neuvontakerta tammikuun alussa). Kiva kuulla, että teidän prosessi eteni noin nopeaan. Meilläkin kohdemaina Etelä-Afrikka ja Bulgaria. Tosin Bulgariassa mietityttää se että hakumatka on kaksiosainen.
  Monessako tapahtumassa muuten kävitte neuvonnan aikana sosiaalityöntekijän tapaamisten lisäksi? Entä kävittekö kaikissa molemmat? Kyselen vain, koska mieheni ei päässyt maainfoon yllättävän työesteen takia ja mietiskelen että tuleeko siitä "miinuksia" sosiaalityöntekijän silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan ja kiitos kommentistasi! Samassa veneessä ollaan :) Olemme käyneet oman kuntamme sos työntekijöiden tapaamisten lisäksi Adoptiopäivä hakijoille -tapahtumassa, lääkäriluennolla (koko päivän mittainen) ja Arjen avaimia -adoptioperheille tapahtumassa. Lisäksi tapasimme palvelunantajan edustajan pari kertaa, varasimme itse ajan. Yksin olen käynyt Interpedian maainfossa. En usko, että miehesi poissaolosta tulee miinuksia. Prosessi on niin pitkä, että kaikki ajankohdat eivät voi sopia molemmille. Me emme päässeet kaikille järjestettävään maainfoon ja sen takia tapasimme koordinaattorin henk koht.
   Meille sopii paremmin kaksi lyhyempää hakumatkaa kuin yksi pitkä. Se oli yksi syy miksi valitsimme Bulgarian.
   Olisi kiva, jos jaksaisit seurata blogia ja jättää välillä kommentin missä kohtaa olette menossa :) Tsemppiä!

   Poista
  2. Tottakai jaksan seurata :) On muuten tosi vaikea löytää sitä neuvonnassakin suositeltua vertaistukea netistä. Blogisi oli ensimmäinen adoptioblogi johon päädyin, joka ei ole ikivanha tai ihan erilaisessa tilanteessa ja/tai lähtökohdissa oleva kuin minä ja mieheni. Tosin meillä on erona se, että olemme vanhempia (38 ja 39-vuotiaat), joten iän takia emme voi saada ihan pientä lasta.
   Mukava kuulla, että otatte tuon kaksivaiheisen matkan positiivisena ominaisuutena. Miten olette järkeilleet sen?
   Bulgaria olisi jotenkin helpompi maana (kun sinne pääsee sitten "kyläilemään" helposti jatkossakin) ja prosessi saataisi olla lyhyempi kuin E-A:ssa, mutta sieltä odottaisimme tod. näk. n. 4-vuotiasta lasta ja vanhemman lapsen sopeutuminen jännittää kovastikin.

   Poista
  3. Hei, lähettäisitkö minulle sähköpostia osoitteeseen haikaranpesaa@gmail.com. Voisin vastata sinulle pidemmin sitä kautta.

   Poista
 3. Pimmiainen, teillähän on vielä monta vuotta aikaa ennenkun saisitte ikäehdon, lapsen ja vanhemman ikäero saa olla enintään 45 vuotta joten Etelä-Afrikasta voisitte saada ihan pienenkin lapsen.

  VastaaPoista

Lapsiesitys

 Lapsiesitys, katsomismatka ja hakumatka Blogi on ollut hiljainen pitkän ajan. Arki on vienyt mennessään ja vapaa-aikaa ei oikeastaan ole ju...