maanantai 17. maaliskuuta 2014

Jonossa!

... ja muuta.

Tänään saimme tietää, että 7.3.2014 meidät on hyväksytty Bulgarian oikeusministeriön viralliseen adoptiojonoon! Nyt alkanee sitten prosessin pisin pätkä. En vielä tiedä tulemmeko saamaan väliaikatietoja matkan varrella. Vai käykö niin, että odotamme "the puhelua" tai tietoa siitä, että joudumme hakemaan uutta lupaa. Joka tapauksessa, jonossa ollaan! Ihan pienen ilonkyynelen taisin taas töissä tirauttaa.

Sitten muita juttuja.
Viikko sitten osallistuimme Isovanhempien ja läheisten adoptioiltaan. Mukana olivat minun vanhempani ja mieheni äiti. Tilaisuudessa käsiteltiin kiintymyssuhteen muodostumista, prosessin etenemistä ja isovanhempien roolia. Meille asiat olivat jo entuudestaan tuttuja. Mielestäni kuitenkin kiintymyssuhteen muodostumiseen liittyvät luennot ovat aina todella mielenkiintoisia. Eikä niitä asioita voi käsitellä liikaa. Joka kerta luennoista jää jotain uutta mieleen. Tulevat isovanhemmat olivat tyytyväisiä iltaan. He kuulivat miten lapsilla on hyvin erilaisia taustoja, kuinka kiintymyssuhde alkaa muodostua ja miten koko prosessi etenee. Suosittelen ehdottomasti osallistumaan tapahtumaan. Niitä järjestetään ainakin kerran vuodessa.

Muuten elämä on ollut arkista aherrusta. Olemme molemmat flunssailleet. Olemme laittaneet vanhaa kotia vuokrauskuntoon. Olemme tehneet töitä, töitä ja töitä. Muutamia lomia on onneksi tulossa. Minulla on vielä reilu viikko talvilomaa pitämättä. Kolme päivää pidän ensi viikolla ja viikon huhtikuun lopussa. Mitään suunnitelma ei ole. Voi vain olla, ulkoilla koirien kanssa ja lukea. 

6 kommenttia:

 1. Hienoa, onnea matkaan! Onko muuten mitään arviota milloin Bulgariasta voisi odotella lapsitietoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viimeisten tietojen mukaan odotusaika luvan saamisesta lapsitietoon olisi kolme vuotta. Pitkä matka vielä siis...

   Poista
 2. Onnea paljon! Se on huikea tunne että asiat nytkähtävät eteenpäin! :) Itsekin odotelemme lasta Etelä-Afrikasta, ja paperit ovat puolisen vuotta olleet maassa. Kummasti ne ajatukset karkailee silloin tällöin tulevaan The Puheluun ja lapseen. Tsemppiä odotukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Nyt pitäisi vain malttaa mielensä ajatusten ja unelmien suhteen. Meillä odotus on vielä useamman vuoden mittainen. Pidetään peukkuja, että sekä teidän että meidän jonot liikkuisivat nopsasti!

   Poista
 3. Ihanaa kun asiat ovat edistyneet! Aika tuntuu varmastikin pitkältä, mutta lopulta "the puhelu" varmaan kuitenkin tulee yllätyksenä! :) Haleja, Jojo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika on kyllä menny nopeesti tähän saakka. Nyt sitten vaan odotellaan. Ei edes saada mitään väliaikatietoja :/ Varmaan semmonen pari vuotta ilman mitään infoa edessä.... Vaikeelta tuntuu mutta ei voi mitään. Haleja sinnekin :)

   Poista

Lapsiesitys

 Lapsiesitys, katsomismatka ja hakumatka Blogi on ollut hiljainen pitkän ajan. Arki on vienyt mennessään ja vapaa-aikaa ei oikeastaan ole ju...