lauantai 20. syyskuuta 2014

Päivityksiä

Huh, onpas hujahtanut aikaa edellisestä postauksesta. Olen monesti hahmotellut päässäni päivitystä tänne mutta en vaan ole sitten saanut aikaiseksi kirjoittaa. Ehkäpä siksi, että ei tässä nyt ole mitään kummempia tapahtumia ollut. Mutta nyt olen flunssassa enkä oikein jaksa tehdä muuta kuin lueskella tai surffailla netissä. Joten nyt seuraa flunssanhuuruinen postaus!

Meillä on edelleen mietinnässä tuleva päivitys. Olemme miettineet ikätoiveen nostamista ja erityistarpeita. Saimme listan, jossa on lueteltu kaikki viime vuonna Bulgariasta adoptoidut lapset ikien ja erityistarpeiden kera. Olemme käyneet läpi tämän listan. Seuraavaksi siirrymme SN-lomakkeeseen. Ajatuksena on edelleen käydä se tarkasti läpi ja sen jälkeen varata aika lastenlääkärille. On ihan mahdotonta löytää esimerkiksi Googlesta vastauksia kaikkiin mieleen tuleviin kysymyksiin.

Saamme sähköpostilla tiedon Bulgariassa pidetyistä kokouksista ja niissä annetuista lapsiesityksistä. Nuo tilannepäivitykset ovat tosi mielenkiintoista luettavaa. Listoista näkee koska hakijat ovat rekisteröityneet Bulgarian oikeusministeriölle, heille esitetyn lapsen/lasten iät ja terveydentilan (ei tarkasti, vain tiedon siitä onko kyseessä terve vai SN-lapsi). Näin saamme aika reaaliaikaista tietoa odotusajoista ja varsinkin siitä, että "jonot" oikeasti liikkuvat eteenpäin. Emme tietenkään voi tietää millä perusteella lapsiesitykset on hakijoille annettu mutta on kuitenkin kiva seurata mitä tapahtuu. Näyttäisi siltä, että mitään varsinaista jonojärjestystä ei ole vaan lapsille yritetään löytää mahdollisimman sopivat vanhemmat.

Olen liittynyt Facebookin Bulgaria Adoptions -ryhmään. Suurin osa ryhmän jäsenistä on amerikkalaisia. Heidän adoptioprosessinsa on erilainen kuin meidän mutta samoja tunteita käymme kaikki läpi. Varsinainen odotusaika on suurimmalle osalle amerikkalaisista hakijoista lyhyt. He ovat etukäteen valinneet toimistojensa listoilta lapsen ja lähinnä odottavat byrokratian eteenpäin rullaamista. Mielestäni heillä on myös vähemmän lapsettomia hakijoita. Monella on jo useampi biologinen lapsi entuudestaan. On myös perheitä, joissa on monta adoptoitua lasta.

Lokakuussa järjestetään Bulgaria-info Helsingin kaupungin adoptiopalvelun toimesta. Info on tarkoitettu ensisijaisesti heidän asiakkailleen. Olemme mieheni kanssa menossa tilaisuuteen. Toivottavasti saamme paaaaaljooooon tietoa ja hyviä uutisia!

4 kommenttia:

 1. Kiva että olette löytäneet lisätietoa odotusajoista ja myös muita odottajia kansainvälisiltä foorumeilta! Erityistarpeistakin löytyy tosi paljon tietoa ja vertaistukea netistä, mutta iso osa on suljetuilla foorumeilla. Jos joku tietty erityistarve tuntuu kiinnostavalta ja sopivalta, kannattaa hakea siitäkin tietoa fb- ja yahoo-ryhmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ymmärrettävää, että tiedot erityistarpeista ym. ovat suljetuilla foorumeilla. Mietinnässä on ollut oman Bulgarian adoptio-ryhmän perustaminen Facebookiin. Odottelen tässä vielä vähän löytyykö tarpeeksi kiinnostuneita.
   Kiitos kommentistasi ja hyvää syksyä!

   Poista
 2. Hesan tiedotustilaisuushan on oiva paikka rekrytoida väkeä Bulgaria fb-ryhmään. Kannattaa olla Suviin jo etukäteen yhteydessä ja kertoa että haluaisi perustaa ryhmän, jolloin hän voi välittää viestiä muillekin hakijoille. Näin homma toimi Etelä-Afrikan kohdalla ja odottajaryhmä onkin tosi aktiivinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olenkin jo Suvin kanssa vähän viestitellyt asiasta aiemmin. Ja ilmeisesti intoa tämmöiseen ryhmään olisi. Mutta pitääkin ottaa asia vielä uudelleen esille Suvin kanssa. Hyvä idea!

   Poista

Lapsiesitys

 Lapsiesitys, katsomismatka ja hakumatka Blogi on ollut hiljainen pitkän ajan. Arki on vienyt mennessään ja vapaa-aikaa ei oikeastaan ole ju...