perjantai 14. joulukuuta 2012

Ensimmäinen tapaaminen

Tänään oli vihdoin adoptioneuvonnan ensimmäinen tapaaminen sosiaalitoimistossa. Tapaaminen oli heti kahdeksalta aamulla, ei tarvinnut koko päivää jännitellä töissä. Meidät otti vastaan kaksi virkailijaa. He vaikuttavat näin yhden kerran jälkeen todella mukavilta.
Ensin meille kerrottiin adoptioprosessista yleisesti. Kehotettiin myös pitämään päiväkirjaa, jotta meille ja lapselle säilyisi muistoja heti alusta alkaen. Tässä kohtaa tuli ensimmäiset kyyneleet, meille molemmille. Virkailija puhui siitä, että lapsella ei välttämättä ole mitään tietoja omasta taustastaan ja päiväkirjan pitäminen kertoo hänelle kuinka me aloimme häntä ajatella ja toivoa. Tunteet nousivat pintaan. Itkun helpotettua jatkoimme pienellä esittelykierroksella. Jokainen kertoi itsestään. Mieheni kanssa kerroimme töistämme, kodistamme ja harrastuksistamme. Kerroin myös hieman adptiopäätökseen johtaneista keskenmenoista. Toiset kyyneleet tulivat tässä kohtaa.
Esittelyiden jälkeen jatkoimme yleistä jutustelua adoptioista ja siitä kuinka lähdemme tästä eteenpäin.

Neuvonta kunnassamme kestää 6-8 kuukautta. Tapaamme noin kuukauden välein. Meidän seuraava aikamme on tammikuun 17. päivä. Ensi kertaa varten meidän pitää miettiä motivaatioitamme koskien adoptiota. Jo etukäteen varoiteltiin, että tapaaminen tulee nostamaan lisää tunteita pintaan. 
Lisäksi saimme täytettäväksi "Tiedot ottolasta hakevasta perheestä" -lomakkeen. Koko neuvonnan ajan mietittävä ja kirjoitettava tehtävä on "Hakijoiden elämänkuvaus".

Tapaaminen oli rankka mutta silti siitä jäi positiivinen ja hyvä mieli. Tästä tämä nyt alkaa :)

2 kommenttia:

  1. Siitä se lähtee, askel kerrallaan! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja mukavaa joulua perheellenne!

      Poista

Lapsiesitys

 Lapsiesitys, katsomismatka ja hakumatka Blogi on ollut hiljainen pitkän ajan. Arki on vienyt mennessään ja vapaa-aikaa ei oikeastaan ole ju...