perjantai 22. maaliskuuta 2013

Hektinen huhtikuu

Tänään olin Interpedian kohdemaainfossa. Tykkäsin! Kävimme "vain" pintapuolisesti kaikki kohdemaat läpi. Tuntuu, että pää pursuaa taas uutta tietoa. Pitää antaa sen hetken upota. Nukkua yön yli. 

Huhtikuu on toimintaa täynnä. Jokaiselle viikolle on jokin meno. Ensimmäisellä viikolla meillä on aika Helsingin kaupungin sosiaalityöntekijälle. Heillä olisi kohdemaainfo 19.4. mutta samana päivänä on myös Interpedian Etelä-Afrikka -info. Joten meille ehdotettiin henkilökohtaista tapaamista. Toisella viikolla on sitten kohdun ja vatsaontelon tähystyksen vuoro. Pelottaa....
Kolmannelle viikolle on varattu aika kotikäynnille ja neljännellä viikolla on normaali neuvonta. Silloin aiheena ovat arvot ja kasvatus.
Onneksi pomo on tähän saakka suhtautunut asiallisesti ja positiivisesti näihin kaikkiin menoihin. Hänelle olen tietenkin kertonut syyn. En ole julkisesti kertonut adoptiosta työpaikalla. Vielä ei ole sen aika.

On jännä kuinka aina neuvontakäynnin tai infon jälkeen on takki aivan tyhjä. Johtuuko se siitä, että tässä on tunteet niin kovasti mukana? Tieto ei ole pelkkää byrokraattista asiaa vaan kaikessa on mukana ajatus omasta lapsesta. Päivän kruunasi Arttu Wiskarin Ikuisesti kahdestaan. Mieskin hiljeni.

5 kommenttia:

 1. Hei! Oliko Kolumbian tilanne yhtä toivoton Interpedian näkökulmasta kuin mitä Hesan info antoi ymmärtää? Eli että sitä ei tällä hetkellä suositella?
  Se olisi meille yksi sopiva kohdemaa, kun ei ole laps.taustaa... Kiitos!
  Taimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Valitettavasti kyllä. ICBF:n jonossa on 3000 hakijaa. Yksityisissä lastenkodeissa vähemmän mutta tilanne on silti todella huono. Eivät suosittele Kolumbiaa kohdemaaksi tällä hetkellä....
   Meillä Kolumbia oli myös yksi vaihtoehto. Mutta ei taida olla enää.

   Poista
  2. Kiitos paljon tiedosta! Yritän päästä seuraavaan maainfoon paikalle. Sanoivatko, mistä Kolumbian tilanne johtuu ja milloin jono voisi purkaantua? Entä Kolumbian sn-adoptiot? (*yrittää toiveikkaana miettiä maavaihtoehtoja vähenevissä valikoimissa* :) ) Meillä on ilmeisesti kaksi neuvontaa jäljellä. Olemme miettineet myös Kiinan sn-jonoa ja Etelä-Afrikkaa.
   Terveisin,
   Taimi, joka kyllä soittaa myös palveluntarjoajille, mutta on kiitollinen kaikesta saamastaan tiedosta ;) kaikessa ei jaksa odottaa!

   Poista
  3. Infoa tuli aika paljon ja kirjoitin vain osan ylös. Käsitin, että jonot johtuvat poliittisista ja valtiollisista asioista. Näin lyhyesti. Ja ilmeisesti muutosta ei olisi kovin pian tulossa. Ja jos muutosta tulee niin se ei välttämättä ole parempaan suuntaan. Sn-adoptioista puhuimme jonkin verran. Kolumbiassa lapset ovat yleensä huostaanotettuja. Heillä saattaa olla paljon traumaattisia kokemuksia taustalla (huumeidenkäyttäjä vanhemmat, seksuaalinen hyväksikäyttö) mutta ne eivät Kolumbiassa ole erityistarpeita. Varsinaista sn-jonoa ei mielestäni ole.... Jonoihin laitetaan hakijoiden iän mukaan.
   Meille painotettiin kuitenkin, että tilanne koskee tätä hetkeä. Sitä mikä tilanne on esim, kesällä, ei voi millään ennustaa.
   Vaikka infossa ei menty ihan kauhean syvälle jokaisen maan tilanteisiin, niin silti se oli mielestäni hyvä. Jos ja kun Interpedialle rekisteröityy, niin maata ei tarvitse vielä tietää. Sitä mietitään henk koht tapaamisessa. Ensimmäinen tapaaminen suositeltiin sovittavaksi luvan haun aikoihin.
   Tutkailin vielä muistiinpanojani. Etiopian kohdalle olen kirjoittanut, että lapsettomat ovat etusijalla mutta sinne ei kai tarvitse lapsettomuustodistusta.
   Meillä on jäljellä kotikäynti ja sen jälkeen on sovittu kaksi neuvontaa. Aika huippua, jos neuvonta olisi sitten siinä ;)
   Mielelläni kerron tietoja :)

   Poista
  4. Tuhannet kiitokset laajasta vastauksesta! Pitää selvittää tuo Etiopian tilanne. Olemme yrittäneet olla avoimia joka vaihtoehdolle, kun ei sillä maalla ole meille niin väliä.
   Kolumbian tilannehan kuulostaa tosi huolestuttavalta. Mitenhän he, joilla on jo paperit maassa, jaksavat tuollaista epävarmuutta? Vaikka tietysti Interpedia on heille pitkin matkaa tilanteesta kertonut, mulle tää tuli yllätyksenä Hesan infossa. Eikös Kiina mennyt aikanaan samoin tukkoon. Huh tätä adoptiokentän arvaamattomuutta.
   Mukavaa neuvonnan loppua teille ja kiitos vielä! Kyselen tarvittaessa privana lisää. ;)
   Taimi

   Poista

Lapsiesitys

 Lapsiesitys, katsomismatka ja hakumatka Blogi on ollut hiljainen pitkän ajan. Arki on vienyt mennessään ja vapaa-aikaa ei oikeastaan ole ju...